dinsdag 22 april 2014

Annotaties van YouTube uitzetten

YouTube geeft uploaders/beheerders van video’s de mogelijkheid om annotaties of aantekeningen toe te voegen aan een video. Een enkele is niet zo erg, maar inmiddels zijn er video’s met meer aantekeningen dan zichtbaar beeld. Deze annotaties kunnen makkelijk worden uitgezet.


Bij video’s worden annotaties/aantekeningen en advertenties vertoond. De annotaties zijn door de videobeheerder geschreven en geplaatst. De advertenties worden door Google geplaatst. De advertentie kan over de annotatie heen worden weergegeven.


Vijf soorten annotaties


Annotaties zijn er in vijf verschijningsvormen en kunnen handig zijn. Google geeft tips voor goed gebruik ervan. De vijf types zijn spraakballon, spotlight, opmerkingen, titel en label. Het lettertype, kleur, grootte en positie kunnen worden aangepast en ook wanneer de annotatie wordt weergegeven is in te stellen. De aantekeningen kunnen links bevatten.

youtube knopje annotaties uitzettenTot een paar maanden geleden was er naast het ondertitelingsknopje (CC) een knop waarmee in een keer alle annotaties van die video konden worden weggehaald. Ineens was dit knopje verdwenen en werden allerlei aantekeningen zichtbaar. Het gebruik van de annotaties lijkt op de antieke pop-ups die handmatig weggeklikt moeten worden.


Als je geen enkele annotatie meer wil zien, dan kan je de weergave ook uitzetten in vier simpele stappen. (Advertenties blijven wel zichtbaar)


Annotaties van YouTube uitzetten


1) Naar de instellingen


Ga eerst naar de Youtube-instellingen.


naar instellingen YouTube


2) Kies Afspelen in het menu


In de instellingen van YouTube staat bij Afspelen (Playback) een menu waarin de annotaties/aantekeningen kunnen worden uitgezet.


YouTube annotaties annotations uitzetten aantekeningen uitzetten menu


3) Vinkje weghalen


In het menu het vinkje weghalen


YouTube annotations uitzetten aantekeningen uitzetten


4) Opslaan


Vervolgens de instellingen opslaan om de aantekeningen niet meer weer te geven.


YouTube annotations uitzetten aantekeningen uitzetten opslaan


Annotaties van YouTube uitzetten




Read article, source: Annotaties van YouTube uitzetten»

Via MarijnKrijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten