dinsdag 28 mei 2013

Verhouding van YouTube-video in WordPress aanpassen.

Logo YouTubeIn een vorig blog schreef ik over het uitzetten van de suggesties bij het embedden van een YouTube-video op een op WordPress gehost blog. Als afgeleide daarvan kreeg ik de vraag hoe een video in een kleiner formaat kan worden weergegeven.


Embedden van een video op WordPress doe je door tussen vierkante haken onderstaande code in te tikken in de Wysiwyg-editor. Waarbij die acroniem staat voor What You See is What You Get.


Aanpassen van het formaat van de YouTube-video


Het aanpassen van het formaat doe je door achter de YouTube-URL het volgende te plaatsen:


&w=getal&h=getal


Hierbij staat het getal achter W voor de breedte (Width) en H voor hoogte (Height). Het resizen van een video met verhouding van 16:9 kan naar bijvoorbeeld 320×180. Dit wordt dan de volgende code. Let op dat de vierkante haken nog voor en achter deze code moeten worden gezet.


youtube=http://youtu.be/BsT0Hj7gc88&w=320&h=180


Dit levert onderstaande video op.



Alleen de Width definiëren van een YouTube-video


Het kan nog iets sneller door alleen de Width te definiëren. WordPress schaalt de video dan automatisch. De onderstaande code levert hetzelfde formaat video op als hierboven is weergegeven. En ook hier geldt dat de code tussen vierkante haken moet staan.


youtube=http://youtu.be/BsT0Hj7gc88&w=320


Bovenstaande width van 320 levert onderstaande formaat op. Bijna net zo groot als de video hierboven, de height is automatisch berekend.



Verhouding van YouTube-video in WordPress aanpassen.




Read article, source: Verhouding van YouTube-video in WordPress aanpassen.»

Via MarijnKrijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten